Prednosti električnega ogrevanja

Za električno ogrevanje je značilno, da gre za povsem zdravo, varčno in ne nazadnje tudi cenovno ugodno vrsto ogrevanja. Tudi zato je odlična izbira za moderno zasnovana stanovanja pa tudi sicer na sploh. Investicija v takšen sistem je v primerjavi z drugimi sistemi precej nižja.

Ogrevanje na elektriko je ekonomično, ker lahko vsak prostor ogrevate na popolnoma avtonomen način. Če torej želite, da so prostori topli, kot si želite, vam zato ni potrebno vklapljati celotnega sistema. Nadzor tovrstnega ogrevanja lahko opravljate tudi na daljavo.

Ogrevanje z IR grelnimi paneli

Izjemno priljubljeno je tudi električno ogrevanje z IR paneli. Takšna vrsta ogrevanja je primerna za vse vrste prostorov, še posebej za tiste, kjer je potreba po občasnem ogrevanju ali po dogrevanju. Takšne naprave se pogosto vgrajujejo v pasivne in nizkoenergijske objekte.

IR grelni paneli se pogosto vgrajujejo v delavnice in skladišča. V zadnjem času je veliko porast uporabe panelov zaznati tudi pri ogrevanju avtodomov, prikolic, vikendov in ne nazadnje plovil.

Ogrevanje s stenskimi konvekcijskimi radiatorji

Električno ogrevanje lahko vključuje tudi uporabo električnih radiatorjev. Stenski konvekcijski radiatorji so izjemno priljubljena izbira, tudi zaradi nizke investicije. Lahko celo rečemo, da so še vedno najbolj razširjeni sistem ogrevanja na elektriko.

Vse bolj priljubljeni so posebni tipi oziroma modeli konvektorjev za kopalnice.

Največje prednosti električnega ogrevanja

Če električno ogrevanje primerjamo s klasičnim, tradicionalnim ogrevanjem, so njegove prednosti še vidnejše. Največje pa so: nizka začetna investicija, ne potrebuje vzdrževanja, delovanje je neslišno, sistem se hitro odziva, nadzorujemo ga lahko tudi preko mobilnih oziroma pametnih naprav.

Ogrevanje na elektriko ne izsušuje zraka, v okolje ne spuščamo emisij, je odlična izbira za občasno ogrevanje objektov, ni nevarnosti pred zmrzaljo.

Ena od ključnih prednosti električnega ogrevanja je torej izjemno hitra odzivnost sistema. Obenem v ospredje lahko postavimo še natančnost krmiljenja, ki ga omogočajo zelo natančni termostati.

Naprave za tak način gretja prostorov lahko dobite pri katerem izmed specializiranih ponudnikov, v uredništvu vam priporočamo podjetje Atlas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.